OM JUJUTSU

Jujutsu

Jujutsu betyder mjuk teknik eller följsam konst och härstammar från feodaltidens Japan (1600-talet). 1904 kom jujutsu till Sverige och beskrevs då i svensk press inte bara som effektivt självförsvar utan också som en ny träningsform.

Det finns flera olika stilar och sätt att träna jujutsu. En del stilar har kvar den traditionella prägeln, andra fokuserar mest på självförsvar och/eller på idrotten. Gemensamt för stilarna är en mångsidig kamp med slag, sparkar, ledlås, kast och tekniker på marken.

Tävling

I jujutsu finns tre tävlingsdiscipliner Fighting, Duo och Newaza.

Mer info kommer…

Svenska Jujutsufederationen

Svenska Jujutsufederationen representerar ca 40 st Jujutsustilar och över 150 klubbar. Som medlem i förbundet är klubben en del av den svenska idrottsrörelsen, via specialidrottsförbundet, Svenska Budo och kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet (RF).

Svenska Jujutsufederationen arrangerar SM i Jujutsu och tävlingsligan Jujutsu Fighting League (JFL). Förbundet administrerar även det svenska landslaget som representerar Sverige inom Ju-jitsu International Federations officiella Europa- och världsmästerskap.

Läs mer om jujutsu och hur du ansluter din klubb på Svenska Jujutsufederationens hemsida.